BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, March 24, 2014

Final Year

well.. i'm in final year right now and doing my dissertation.. my topic is quite tough though.. even i don't whether i can finish my research or not.. but still i must finish this thing so that i can start a new chapter of my life..

 sometimes my head hurt thinking about this things.. coz my sv is quite strict.. well it for my own good also.. my research is about "the quantity surveyor's roles in managing cost of green building".. it hard to find an article for my research..
okay then.. i guess that's all for tonight.. have to continued with my dissertation if i want to graduate.. hahaha.. see yaaa..

Friday, December 30, 2011

tInTa PeNa..

telah begitu lama tidak ku palitkan pena ku ini.. entah mengapa terasa ingin untuk meluahkan sesuatu yang terbuku dihati.. aku sendiri tidak pasti.. dimanakan harus ku mula.. syg.. masih segar diingatan ku saat pertemuan kita dahulu.. boleh dikatakan seperti baharu semalam saat aku menegur mu.. namun hari ini engkau telah pergi dari ku.. jauh meninggalkan daku sendirian..

"sudikah engkau menjadi teman ku..?" itulah ayat yg terungkap dari mulut ku sewaktu kita berbicara pada pertemuan kali pertama.. engkau terpaku.. seakan tidak percaya akan kata-kata ku.. aku menunggu dan terus menunggu.. engkau hanya bingung dan kemudiannya berlalu tanpa jawapan.. hatiku memujuk sayu..

selang beberapa hari kemudiannya, aku cuba untuk menghubungimu.. bertanyakan jawapan untuk soalan yg telah ku ajukan.. sekali lagi engkau seakan tidak percaya..beranggapan bahawa aku sekadar bermain dengan kata-kata.. akhirnya engakau memberikan kata putus.. hatiku melonjak kegembiraan seperti burung yg dilepaskan dari sangkarnya.. berterbangan di angkasa raya..

terlalu banyak kenangan yg telah kita ukirkan bersama.. rasa seperti tidak cukup helaian untuk ku nukilkan kesemuanya.. namum masih segar diingatan ku.. setiap detik yg kita lalui bersama.. mungkin ada masanya aku menjauhkan diri.. dan engkau sering mengadu.. bertanyakan sebabnya.. syg menertilah.. dalam setiap hubungan pasti akan ada pasang surutnya.. dan setiap yg berlaku pasti akan ade sebabnya.. renungkanlah wahai syg.. aku memberi engkau ruang untuk berfikir.. merenung setiap yg berlaku..

kadang kala, engkau cuba untuk mengukur kesetiaan ku.. engkau pandai bermain dengan kata-kata.. cuba untuk membuatkan ku cemburu.. namun aku sedar akan helah mu.. tiada yg lain bertapak dikamar hatimu selain ku.. telah kuukir nama ku di hati mu.. tiada dua hanyalah satu..

sesekali cuba untuk merajuk dengan ku.. cuba untuk mendapatkan perhatianku walaupun engku tahu aku sibuk dengan kerja-kerja ku.. seringkali hati ku tercuit oleh perangai mu yg seakan-akan keanakkan.. akhirnya aku mengalah dengan sifat keanakanmu.. kucuba untuk memujuk mu.. agar kau mengerti keadaan ku..

namun setiap yg bermula pasti akan ada pengakhiranya..

TO BE CONTINUE..